Stap 2 Reinigen & Voorbereiden

Stap 2 Reinigen & Voorbereiden

Reinigen, of voorbereiden van de lak houdt in dat u oppervlakte vervuiling verwijdert evenals lakimperfecties zoals oxidatie, vlekken, kleine waskringen en krasjes.

Nadat u auto gewassen is, kan u door met uw vingertoppen over de lak te wrijven en voelen dat de lak niet glad is en bobbelig aanvoelt. Dit is oppervlakte vervuiling die zich aan de lak gehecht heeft. Over het algemeen zal u merken dat deze vervuiling te vinden is op horizontale delen van uw auto. Toch kunt u deze vervuiling ook aan de achterzijde en zijkant van uw auto tegenkomen. Na verloop van tijd zal deze vervuiling de glans van uw lak verminderen. Gelukkig bevat Meguiars Smooth Surface, Clay Kit en de Meguiars Quick Clay Kit alles om dit type vervuiling gemakkelijk en op een veilige manier te verwijderen. Clay Bars zijn absoluut niet alleen voor professioneel gebruik. De Meguiars Clay Bar kan door iedereen gebruikt worden.

De niet-schurende Clay Bar verdeelt u in twee stukken en hiervan maakt u twee platte stukjes. U wrijft met de clay over de lak ( welke u eerst gewassen en gedroogd) nadat u het deel heeft beneveld met Meguiars Quick Detailer, de klei zal op een veilige manier al het vuil, dat zich gehecht heeft aan de lak, verwijderen, waardoor uw lak spiegelglad aan zal voelen.

Weergegeven:
Sorteren op: