Poetsproducten

Poetsproducten

Meguiars: Pride, Passion, Performance

3 eenvoudige woorden waarvoor het Meguiars team garant staat. Reeds meer dan 100 jaar delen ze onze passie voor de auto en de producten die u helpen on die vervaagde glans terug tot leven te brengen en een diep glansrijk eindresultaat te geven. Elk jaar leggen ze de lat steeds hoger en dit jaar is niets anders:

"We daagden onze ontwikkelaars uit om het langdurigste, beste presterende bandenglansmiddel te ontwikkelen, met als resultaat de ultimate black tire coating. En verder bouwend op het succes van onze ultimate protectant hebben we de handige  ultimate trim sponges om nog makkelijker onze sierlijsten en kuntstofonderdelen terug nieuw leven in te blazen of optimaal te onderhouden. Voor de binnenzijde van uw wagen hebben we ultimate interior detailer welke een ongelooflijke reiniging garandeert inclusief UV bescherming met een gesofisticeerde matte finish. En als laatste een revolutionaire manier om slechte geurtjes te verwijderen, whole car air refresher welke u wagen terug die aangename geur geeft als nieuw.

Zoals met elk werk, de juiste tools kunnen het verschil maken, welke tijd bespaart, betere resultaten opleveren en de belevenis meer aangenaam maken.

Meguiars da power system is een gepatenteerd tool, welke u bevestigd op eender welke huishoudelijke boormachine om enkel sneller mee te polijsten, polishen en waxen, maar ook  resultaten te boeken welke aanleunen bij een behandeling door een professional.

Het hart van deze tool zit in de dual action beweging, welke al reeds meerdere jaren aanwezig is in de dure gespecialiseerde machines voor professionele detailers. Deze tool zorgt ervoor dat de pad tegelijker tijd zowel ronddraait als heen en weer slingert en zodanig ervoor zorgt dat u doffe lak, wervellijntjes en krassen verwijderd, en dit alles veilig en zonder risico`s de lak te verbranden, door te polijsten of hologrammen te creëren. Ideaal als u weinig of geen ervaring heeft met machinaal polijsten."

5 stappen voor een perfecte show car finish

1. wassen

Was de auto met water en een speciaal daarvoor ontwikkelde autoshampoo en conditioner.

Vaatwasmiddelen kunnen de verf doen uitdrogen waardoor de glans verloren gaat. Alle Meguiars autoshampoo`s zijn milieuvriendelijk. Gebruik hiervoor de 2 emmer methode, in 1 emmer doe je de autoshampoo en een grit guard, in de andere gewoon water met een grit guard. Spoel telkens voor je weer in de emmer met autoshampoo gaat je washandschoen uit in de emmer met gewoon water, zo zorg je er extra voor dat al je “groffe korrels” uit de handschoen geraken en je dus een krasvrijer resultaat krijgt.

2. reinigen en voorbereiden

Controleer uw lak eerst op oppervlakte vervuiling en verwijder dit met behulp van onze smooth surface clay kit of quick clay kit. Hierna kunt u lakimperfecties opsporen en verwijderen. De meeste effectieve manier om in de lak zittende effecten zoals oxidatie, fijne krasjes en swirls te laten verwijderen is door een niet-krassende paint cleaner te gebruiken die veilig is voor blanke lak. Een voorbeeld hiervan is Meguiars Ultimate Compound.

3. polishen (optioneel)

Meguiars Deep Crystal Polish of Ultimate Polish is een optionele stap die genomen wordt tussen het reinigen en het waxen van de auto. Hierdoor wordt een ultieme hoge glans gecreëerd. Auto`s met een donkere lak zullen veel profijt hebben van deze extra stap.

4. wax/ bescherming

Gebruik alleen hoogwaardige wax producten zoals Gold Class Wax of Ultimate Wax om de lak te beschermen en een briljante glans te geven.

5. onderhoud

Door regelmatig onderhoud wordt oppervlaktevervuiling zoals vogelpoep of boomsappen verwijderd voordat het tijd heeft gehad om zich te hechten aan de lak. Gebruik hiervoor Meguiars Quick detailer of Ultimate Quick Detailer. Met deze producten wordt tevens de bescherming van de wax verlengd.